Posts

Showing posts from November, 2016

KISAH SEORANG HAMBA ALLAH YANG MEMFITNAH HABIB UMAR BIN HAFIDZ HAFIZAHULLAH.

Image
Assalamualaikum w.b.t & salam sejahtera

Hari ini Ayu nak share tentang sebuah kisah teladan berkaitan dengan fitnah. Kita tahu, fitnah ini suatu yang amat berat.  Dosa fitnah ni, perlu kita mohon ampun pada empunya diri.  Bila baca kisah ni, kita akan tahu, betapa fitnah ini membinasakan. 


Qalam Ilmu (الله نور): 📜 KISAH HIKMAH ISLAMI
بسم الله الرحمن الرحيم  اللهم صل على محمد وعلى آله وصحبه وسلم  السلام عليكم ورحمة الله وبركاته 
KISAH SEORANG HAMBA ALLAH YANG MEMFITNAH HABIB UMAR BIN HAFIDZ HAFIZAHULLAH.
“Habib... Maafkanlah saya yang telah memfitnah Habib dan ajarkan saya sesuatu yang boleh menghapuskan kesalahan saya ini.”
Aku berusaha menjaga lisanku, tak ingin sedikitpun menyebarkan kebohongan dan menyinggung perasaan Habib.lagi, detik kata hatiku. 
Habib Umar tersenyum ..,“Apa kau serius?” katanya.
Aku menganggukkan kepalaku dengan penuh keyakinan “Saya serius, Habib, Saya benar-benar ingin menebus kesalahan saya.”



Habib Umar terdiam beberapa saat. Ia tampak berfikir. Aku sud…

JUALAN GUDANG AKHIR TAHUN KARANGKRAF 2016. APA YANG MENARIK?

Image
Assalamualaikum w.b.t &  salam sejahtera

Hai semua..  Sesantai je hari ni.  Nak share akit tentang jualan gudang akhir tahun karangkraf. Dah lama Ayu tak gi memana pesta buku dengan anak2.  Kebetulan cuti deepavali tempoh hari, ade peluang,  so, join je lah

Actually,  ni lah first time Ayu jejak kaki ke karangkraf. Selama ni duk lalu je, tak pernah lak singgah hihi. 
Ok, apa yang menariknya,  parking banyak dan lias. So, tiada masalah. Cuma jauh  dan dekat je. Tapi  bagi yang ada anak, ada ruangan parking khas yang dekat dengan khemah jualan. Yang parking  jauh  tu, jangan risau,  sebab ade shelter disediakan. Anak Ayu teruja tau sebab salah satu shelter yang ada ni adalah modifikasi dari kereta kancil. 
Actually  banyak, memang banyak buku yang dijual pada harga ryntuh ni. Kalau novel tu, memang ada baaannnyak sangat, siap ada satu  khemah tepi tu khas untuk novel, dijual pada harga rm 1- rm 5 je. Tapi sebab Ayu bukan penggemar novel, makanya, terlupa lak nak snap pic tang tu hih…