Posts

Showing posts from 2016

APA CIRI-CIRI GAJET IDAMAN ANDA?

Image
ASSALAMUALAIKUM W. B. T &  SALAM SEJAHTERA

Apa gajet atau phone idaman korang? Yelah,  sekarang ni,  fon dah jadi satu benda yang wajib. Hilang fon,  rasa macam dunia sempit je kan. Revolusi teelfon pun laju jee berlalu. Minggu ni beli,  minggu depan ada lagi yang baru. Tak terkejar dah. Tinggal lagi, kita je perlu pilih. Hehhe.. 

Bagi peniaga online,  gajet seharusnya merupakan satu 'modal' yang perlu diambil kira. 
Live your life..
Take chances.
Yup , hidup adalah pilihan...
.
Follow the rules , follow the nature, then kita kan jumpa pilihan yang tepat.  Macam orang Islam,  perlu lakukan istikharah setiap hari, agar dipandu untuk memilih yang terbaik. (bukan takat nak pilih jodoh je perlu istikharah) heheh..
.
Nature manusia,  ada masa rehat, ada masa beribadah,  ada masa bekerja,  ada masa makan. Kalau tak cukup salah satu, maka hidup huru hara kan.
.
Nature bisnes online,  kena ada gajet. Tapi,  tak semestinya gajet canggih manggih kan.  Kalau buat permulaan ni, tak p…

APA AKTIVITI MUSIM BANJIR KORANG?

Image
Assalamualaikum w.b.t &  salam sejahtera

Musim hujan tiba lagi .  ore kelatey kato piye boh. Bahasa melayu kata musim banjir. Atau musim bah. Bula imbad zaman dulu-dulu, selain makan pelbagai  juadah berasaskan ubian dan  keledek, aktiviti fizikal juga tak di lupa.. Hihi


Kalau zaman kecik2 dulu ada paya di belakang rumah.  Kalau musim banjir begini,  akan penuh airnya.mula lah budak kampung cari cacing  ke cengkerik ke , nak buat pancing. Pancing pun sinple je, pakai je ranting2 kayu heheh.. Tak tunggu, letak je, hihi.. Dapatla ikan puyu kan.. Seronok bila dapat ikan, walaupun ikan tu ahkak tak makan. 
Lagi satu tu , time bah jugak,  pernah dgn mak,  sepupu sepapat,  pergi tengok air yang naik 😂😂 rasa seronok kot tengok hihi.. Tapi sekarang ,  paya tu dah banyak orang bina rumah, dah di tambak tanak, dah jadi sempit,  air pon dah tak bersih sebab tak mengalir.. huuhuu..  .  Haa ni lagi satu..  Suka buat origami bina kapal atau boat, nak letak dekat aliran air hihi..  Pastu kadan…

KISAH SEORANG HAMBA ALLAH YANG MEMFITNAH HABIB UMAR BIN HAFIDZ HAFIZAHULLAH.

Image
Assalamualaikum w.b.t & salam sejahtera

Hari ini Ayu nak share tentang sebuah kisah teladan berkaitan dengan fitnah. Kita tahu, fitnah ini suatu yang amat berat.  Dosa fitnah ni, perlu kita mohon ampun pada empunya diri.  Bila baca kisah ni, kita akan tahu, betapa fitnah ini membinasakan. 


Qalam Ilmu (الله نور): 📜 KISAH HIKMAH ISLAMI
بسم الله الرحمن الرحيم  اللهم صل على محمد وعلى آله وصحبه وسلم  السلام عليكم ورحمة الله وبركاته 
KISAH SEORANG HAMBA ALLAH YANG MEMFITNAH HABIB UMAR BIN HAFIDZ HAFIZAHULLAH.
“Habib... Maafkanlah saya yang telah memfitnah Habib dan ajarkan saya sesuatu yang boleh menghapuskan kesalahan saya ini.”
Aku berusaha menjaga lisanku, tak ingin sedikitpun menyebarkan kebohongan dan menyinggung perasaan Habib.lagi, detik kata hatiku. 
Habib Umar tersenyum ..,“Apa kau serius?” katanya.
Aku menganggukkan kepalaku dengan penuh keyakinan “Saya serius, Habib, Saya benar-benar ingin menebus kesalahan saya.”



Habib Umar terdiam beberapa saat. Ia tampak berfikir. Aku sud…

JUALAN GUDANG AKHIR TAHUN KARANGKRAF 2016. APA YANG MENARIK?

Image
Assalamualaikum w.b.t &  salam sejahtera

Hai semua..  Sesantai je hari ni.  Nak share akit tentang jualan gudang akhir tahun karangkraf. Dah lama Ayu tak gi memana pesta buku dengan anak2.  Kebetulan cuti deepavali tempoh hari, ade peluang,  so, join je lah

Actually,  ni lah first time Ayu jejak kaki ke karangkraf. Selama ni duk lalu je, tak pernah lak singgah hihi. 
Ok, apa yang menariknya,  parking banyak dan lias. So, tiada masalah. Cuma jauh  dan dekat je. Tapi  bagi yang ada anak, ada ruangan parking khas yang dekat dengan khemah jualan. Yang parking  jauh  tu, jangan risau,  sebab ade shelter disediakan. Anak Ayu teruja tau sebab salah satu shelter yang ada ni adalah modifikasi dari kereta kancil. 
Actually  banyak, memang banyak buku yang dijual pada harga ryntuh ni. Kalau novel tu, memang ada baaannnyak sangat, siap ada satu  khemah tepi tu khas untuk novel, dijual pada harga rm 1- rm 5 je. Tapi sebab Ayu bukan penggemar novel, makanya, terlupa lak nak snap pic tang tu hih…

4 Tips Kesuburan Dari Zeti Hafiza

Image
Saya rasa sangat best pulak baca tips kesuburan kak Zeti Hafiza, SID shaklee Melaka yang cemerlang gemilang terbilang. 4 tips yang best dari beliau ialah :



Cara Mengatasi Migrain

Image
Assalamualaikum W.B.T.. Saya Ayu Adyani Ab Rahman, berumur 33 tahun dan berasal dari Kota Bharu. Saya berkerja sebagai guru dan memiliki 3 orang anak. Saya ingin berkongsi pengalaman saya mengidap penyakit sinus, migrain dan gastrik di tahap kritikal.

Menghadiri Kelas Blog EIZIL

Image
Best gile kelas blog ni, seperti makan western campur nasi lemak telur mata, nyum nyum nyum.




KENAPA ESP SHAKLEE SUMBER SOYA TERBAIK??

Image
__________________________________________________________________________________________Saya adalah pengedar shaklee bandar country homes, bandar tasik puteri, rawang, selayang, gombak, batu caves, selangor, kota bharu,kelantan.Pengeposan seluruh Malaysia.

MANFAAT COLLAGEN POWDER SHAKLEE DAN TESTIMONI COLLAGEN POWDER SHAKLEE

Image
ASSALAMUALAIKUM W.B.T & SALAM SEJAHTERA
Hari ini nak kongsi tentang manfaat coolagen powder shaklee, iaitu collagen terbaik di dunia dengan ciri-ciri dan bahan terbaik yang digunakan. Di sini, saya lampirkan juga testimoni pengguna collagen powder shaklee yg telah berjaya mendapat kesan positif darinya.

NUTRISI PENTING UNTUK PESAKIT PSORIASIS

Image
Assalamualaikum w.b.t & Salam Sejahtera

Alhamdulillah, hari ni saya nak kongsi tentang nutrisi yang diperlukan oleh pesakit Psoriasis. Oh ya, Psoriasis ni berbeza dengan ekzema. Psoriasis ni lebih kepada penyakit yang melibatkan sistem imun sepeeti SLE, dan sebagainya. boleh baca lanjut di sini (  http://www.ohmyvitamin.com/2016/06/12/kenali-sakit-kulit-psoriasis-bukan-sakit-kulit-biasa-tapi/ )


apa vitamin yang diperlukan oleh pesakit psoriasis bagi membantu pesakit mengawal keadaan dari menjadi lebih teruk?

secara amnya, pesakit psoriasis perlu meningkatkan sistem imun, mengambil vitamin yang tinggi anti oksidan serta anti radang.

Alhamdulillah,, set psoriasis Shaklee boleh juga di amalkan dan ia dijamin Sentiasa Selamat, Sentiasa Semulajadi dan Sentiasa Berkesan, InsyaAllah..

yang pasti,kita berusaha..
.
Set asas psoriasis boleh dilihat berdasarkan gambar yang saya upload

testimoni pesakit psoriasis juga ada saya sertakan

Jangan segan silu untuk hubungi saya bagi mendapatkan khidmat …

MENGAPA IBU HAMIL PERLU MENGAMBIL ZAT BESI SETIAP HARI?

Image
ASSALAMUALAIKUM W.B.T & SALAM SEJAHTERA
Zat besi (iron) merupakan salah satu nutrien yang penting sepanjang tempoh kehamilan. Pengambilan zat besi yang mencukupi semasa mengandung boleh mengurangkan risiko beberapa gejala penyakit, baik untuk ibu ataupun bayi dalam kandungan. Jom saya kongsikan, mengapa ibu hamil perlu mengambil zat besi dalam diet seharian, serta berapa pula jumlah zat besi yang diperlukan setiap hari.

pengambilan zat besi untuk ibu hamil
APA KEPENTINGAN ZAT BESI UNTUK IBU HAMIL DAN BAYI?
Secara umumnya, zat besi diperlukan oleh ibu hamil untuk: Mengekalkan fungsi kognitif yang normalMencegah kekurangan kebolehan bekerjaTempoh kehamilan yang lengkapMengelakkan anemia ketika hamil dan elak dari berlakunya tumpah darah ketika proses melahirkanKelebihan zat besi untuk bayi dalam kandungan: Memastikan perkembangan fetus yang baikMengelakkan berat badan yang rendah semasa lahirMenyokong perkembangan otak.BERAPA BANYAK ZAT BESI YANG IBU HAMIL PERLU AMBIL SETIAP HARI?
Berdasar…

PENGEDAR SHAKLEE RAWANG, SELAYANG DAN GOMBAK

Image
ASSALAMUALAIKUM W.B.T & SALAM SEJATERA
Saya adalah konsultan @ pengedar Pro Shaklee daerah Rawang Selayang & Gombak. Percuma bagi pengahantaran dikawasan sekitarnya. Perkhidmatan pengeposan juga disediakan untuk seluruh negara.
Disini kami ada menawarkan supplement SHAKLEE seperti :-
.Set Kecantikkan,
. Set Kesuburan,
. Set Kehamilan,
. Set Penyusuan,
. Set Berpantang,
. Set Ekzema/Resdung/Asma,
. Set Kanak-kanak,
. Set Kurus,
. Set Tambah Berat,
. Set Kencing Manis,
. Set Darah Tinggi,
. Set Buasir,
. Set Migrain,
. Set Sendi/Tulang/Lutut,
. Set Jantung Sihat,
.Dan lain-lain lagi
.
Terdapat juga produk pembersihan wajah yang seshai untuk semua jenis kulit dan juga bagi anda yang memang mempunyai masalah kronik.
Produk cucian harian utk rumah, sesuai untuk semua memandangkan ia dibuat dari bahan semulajadi,
Produk Rumah sihat dan lain-lain…
.
Boleh hubungi saya untuk mendapatkan khidmat konsultasi yang berterusan, jadual makan vitamin secara percuma.
ANTARA MAKLUM BALAS PELANGGAN YANG BERPUAS HATI DEN…

CARA NAK JANA PENDAPATAN ONLINE UNTUK BAYAR SEWA RUMAH DAN SEMUA BIL

ASSALAMUALAIKUM W.B.T & SALAM SEJAHTERA
Semalam, saya di hubungi oleh seorang wanita yang juga seorang isteri dan ibu menyatakan hasrat untuk menjana pendapatan secara onlin dari rumah. Beliau meminta saya untuk menerangkan apa yang saya sedang lakukan dan apa lagi perniagaan yang saya jalankan selain Shaklee. Sudah tentu saya hanya setia dengan Shaklee. Bukan saya sahaja, malahan ramai lagi mereka diluar sana yang mendapat imbuhan yang lumayan dari Shaklee, bukan sahaja untuk membayar sewa rumah, tetapi juga bil-bil smasa yang lain, bayar kereta pun boleh tau.. Jangan terkejut jika ada di antara mereka yang boleh membayar kereta berharga 6 angka secara tunai, kerana imbuhan bulanan yang mereka dapat setiap bulan adalah ratusan ribu. Ya ini betul. Tak percaya? Ok, di sini saya selitkan video pengakuan seorang akak yang baru sahaja berjinak dengan Shaklee tapi dah dapat apa yang di impikan.

ha kan? Saya sendiri pada awalnya tidak menyangka yang Shaklee merupakan satu-satunya syarikat…

KENAPA PERLU PAKAI MAKEUP REMOVER NUTRIWHITE WALAUPUN TAK PAKAI MEKAP?

Image
ASSALAMUALAIKUM W.B.T & SALAM SEJAHTERA
Tajuk apa ni? Saya tak pakai makeup, tapi kena pakai makeup remover? Nak remove apa kalau dah Tak pakai makeup kan.. Haaa, ni lah nak bagitahu, saya dulu pun macam tu, pakai pencuci muka je, padahal tak pakai bedak atau foundation bagai, mascara? jauh sekali lah..hihi.. tapi…..

haaa  tapi apa? tapi..bla saya hadiri nutriwhite party, baru saya sedar, yang whitehead dan blackhead yang ada pada muka saya ni disebabkan oleh sisa-sisa kotoran daki akibat pencemaran yang berlaku, yang singgah di muka saya, seperti debu, habuk dan lain-lain. Hakikatnya, selama ini saya silap!

gandingan mantap, makeup remover dan foaming cleanser shaklee
selepas saya mengalami sendiri proses mencuci muka menggunakan 7 produk nutriwhiteShaklee, saya rasa sangat berbeza. Alkisahnya, saya dah 2 tahun tak buat facil di mana-mana pusat kecantikan, selepas serik tatkala kali terakhir berkunjung ke sana, selepas melahirkan anak ketiga, di mana selepas buat facial, muka saya di…