Posts

Showing posts from April, 2015

SAYA TELAH MENGAMALKAN PEMAKANAN SEIMBANG, PERLUKAH SAYA MENGAMBIL SUPLEMEN LAGI?

Image
ASSALAMUALAIKUM W.B.T & SALAM SEJAHTERA 
Saya telah mengamalkan pemakanan yang seimbang, jadi saya tidak perlukan apa-apa suplemen lagi kerana badan saya telah mendapat zat dah khasiat serta mineral yang diperlukan oleh badan saya dengan secukupnya!. Alhamdulillah jika begitu. Anda memang tidak memerlukan sebarang suplemen lagi. Persoalannya, adakah anda benar-benar yakin apa yang anda makan itu betul2 dapat diserap oleh badan anda? Jom kita tengok kenapa saya kata kita masih perlukan suplemen walaupun telah mengamalkan pemakanan yang seimbang.


7 sebab kenapa kita perlukan suplemen:

1. kita sering terdedah terhadap pencemaran alam sekitar dan radikal bebas yang menjejaskan kesihatan badan
2. badan kita memerlukan dos yang lebih tinggi bagi sesetengah nutrien. Hakikatnya, nutrien hanya boleh didapati dari pemakanan

3. buah-buahan dan sayur-sayuran mungkin terjejas dan tercemar akibat racun serangga atau bahan kimia lain.
4. Mengamalkan gaya hidup tidak sihat seperti kurang bersenam atau …

TIPS SIAPKAN KERJA RUMAH DENGAN TERATUR AGAR ANAK DAN SUAMI TIDAK TERABAI

Image
ASSALAMUALAIKUM W.B.T & SALAM SEJAHTERA

Menjadi seorang suri dalam rumahtangga bukanlah sesuatu yang mudah. Samada bekerja atau surirumah sepenuh masa, kita perlu menghadapi perkara yang sama. Perlu menguruskan keperluan suami, anak-anak dan rumah. Bagaimanapun, kita sebenarnya mampu untuk melakukan semua itu, malahan ada juga di antara kita yang sempat membuat bisnes sampingan bagi menabah pendapatan sampingan. Bagaimana mereka lakukan, sedangkan kita semua mempunyai waktu yang sama iaitu hanya 24 jam sehari?. Adakah diri anda seperti di bawah:


Jom tengok perkongsian tips siapkan segalanya dengan teratur:



3 Tips Hadapai Kehidupan Yg Padat & Sibuk from iReach HD on Vimeo.


Apa yang penting, kesihatan kita mestilah berada pada tahap yang maksimum.nak dapatkan vitamin untuk pastikan anda kekal sihat bertenaga sepanjang hari? boleh whatsapp saya atau klik link di bawah untuk dapatkannya:


P/S: BILA DAH DAPAT VITAMIN, HUBUNGI SAYA UNTUK DAPATKAN JADUAL MAKAN DAN KHIDMAT KONSULTASI BERTER…

12 TIPS / AMALAN PEMBUKA PINTU REZEKI

Image
ASSALAMUALAIKUM W.B.T & SALAM SEJAHTERA
Rezeki yang diberikan oleh ALLAH bukan setakat wang ringgit atau harta kekayaan. Kesihatan itu rezeki, anak itu rezeki, mempunyai keluarga itu rezeki, mempunyai kerja itu rezeki, bahagia itu rezeki,Pendek kata, apa sahaja nikmat dan kemudahan yang kita kecapi adalah rezeki yang tidak terhitung tinggi nilainya. Terima Kasih ALLAH. ALHAMDULILLAH A'LA KULLI HAA..
Di sini saya nak kongsikan sedikit tips atau amalan yang kita boleh lakukan untuk membuka pintu rezeki. Tips ini saya kumpul dari ahli perniagaan hebat, saudara IRFAN KAHIRI melaui laman sosial facebook beliau.


11 AMALAN/TIPS PEMBUKA PINTU REZEKI:
Redha sekiranya ada pintu rezeki tertutup. Bukan rezeki kita la tu… tapi InsyaAllah tingkap rezeki lain akan terbuka. Nak duit? Perlu Doa, Usaha, Ikhtiar dan Tawakal. Baru dapat D-U-I-T  Maafkan salah & silap orang lain sebelum tidur malam ini. Bila hati tenang, rezeki mudah datang.Kalau tak mampu untuk sedekah wang ringgit selalu, lakukan …

RESEPI FRAPPUCINO CINCH SHAKE LATTE YANG HANYA 180 KALORI SAHAJA!

Image
ASSALAMUALAIKUM W.B.T & SALAM SEJAHTERA
Harini saya just nak share resepi frappucino cinch shake latte yang lazat, berkhasiat, dan yang penting rendah kalori!hanya 180 kalori sahaja..hurmmm yummy.....



JOM SAKISAK..SENAG JEEEEEEERRRRRKKKK




Tak suka latte? kami ade 3 perisa cich tau..kalau tak suka latte, boleh juga tukar dengan coklat atau vanila... boleh hubungi saya jika berminat nak tahu lanjut.


ape cinch shake ni?

nak cinch shake ni? jangan lupa hubungi saya atau boleh je dapatkan terus dari sini:


P/S: BILA DAH DAPAT VITAMIN, HUBUNGI SAYA UNTUK DAPATKAN JADUAL MAKAN DAN KHIDMAT KONSULTASI BERTERUSAN SECARA EKSLUSIF DAN PERCUMA YEA
p/s;
ADE TESTIMONI VIVIX UNTUK DIABETES JUGA. BOLEH BACA DI SINI. boleh juga baca testimoni herb lax untuk kurus,detoks dan buncit di sini.

#KONGSI KEBAIKAN #SEBAR KEBAHAGIAAN


"INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN?BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..MODAL SERENDAH RM75PENGEDAR SELUR…

TIPS UNTUK BANTU ANAK NAKAL SUPAYA MENDENGAR CAKAP DAN BIJAKSANA

Image
ASSALAMUALAIKUM W.B.T & SALAM SEJAHTERA
Anak-anak yang nakal semasa kecil, akan menjadi orang dewasa yang bijaksana. Mereka nakal kerana mereka sangat kreatif! Jadi tukar paradigma tentang anak anda itu. Fikiran dan kata-kata ibubapa adalah DOA YANG MAKBUL. Jadi, jangan sesekali kita beranggapan anak kita itu nakal, malahan anak-anak kita sebenarnya kreatif dan sedang meng'eksplore' dunia. Jom bantu anak-anak kita agar mereka dapat menjadi insan yang berpotensi dan berguna pada agama, bangsa dan negara.


Sabda Nabi SAW: Allah SWT bertindak seperti mana yang difikirkan oleh hambaNya. Nabi pesan, anak berumur 1 – 7 tahun, didik dengan kasih sayang dan banyak bergurau. Jadi bagi sesiapa yang selalu memukul anak, mulai hari ini jangan lagi memukul anak anda itu. Besar kemungkinan dia RASA CEMBURU KEPADA ADIK. Sejak ada adik, ibubapa banyak melebihkan adik tanpa sedar. Dia rasa terbiar. Pada abang atau kakak ni, kena marah atau pukul adalah PERHATIAN DARIPADA IBUBAPA! Amat sedih …

TESTIMONI VIVIX BANTU ATASI TEKANAN DARAH TINGGI / HIPERTENSI

Image
ASSALAMUALAIKUM W.B.T & SALAM SEJAHTERA.

Kali ini saya nak kongsi lagi tentang si tonik ajaib VIVIX ni. Entri ini bercerita tentang testimoni pengidap darah tinggi yang dengan izin Allah telah berjaya turunkan tekanan darah mereka dengan bantuan vivix. Alhamdulillah, jom tengok apa kata mereka yang telah berjaya.


JOM KITA TENGOK TESTIMONI-TESTIMONI PENGIDAP DARAH TNGGI YANG DAH CUBA VIVIX NI

Yang pertama ialah testimoni vivix untuk ibu saya sendiri yang ade darah tinggi dan beliau sering saki kepala, dan penat. selain itu saki-sakit lutut juga. Alhamdulillah setelah mengamalkan vivix, kesihatan beliau semakin bertambah baik dan sekarang beliau memang menjadikan vivix suplemen terbaik. Sehinggakan beliau menjadikan vivix slah satu bekal untuk mengerjakan ibadah di tanah suci. Takde rasa penat, batuk, dan demam sepanjang berada di sana Alhamdulillah..












cukuplah dulu SEBELAS testimoni vivix untuk DARAH TINGGI  nikan, sebenarnya, ada banyak lagi... macam mana nak dapatkan vivix ni?anda…

20 TIPS / PETUA MUDAH BERSALIN YANG PERLU DIKETAHUI

Image
ASSALAMUALAIKUM W.B.T & SALAM SEJAHTERA
Setiap bakal ibu yang hamil, pasti rasa teruja dalam menanti saat-saat Melahirkan. Tak kurang juga perasaan takut, berdebar, dan macam-macam lagi menghantui. Lebih-lebih lagi jika baru pertama kali mengandung.Biasalah, tapi jangan risau, kita semua adalah wanita2 hebat yang pasti akan mampu menanggungnya bila tiba saatnya..hehhee.. Disini saya kongsi sedikit tipas atau petua mudah bersalin yang ibu2 boleh amalkan sepanjang tempoh kehamilan, sehinggalah tiba saat melahirkan.


20 TIPS / PETUA MUDAH BERSALIN:
1) 2 minggu sebelum due, amalkan makan telur separuh masak untuk
beri tenaga.
2) Bila sakit nk bersalin, makan sebiji telur mentah.
3)Minum milo yang dibancuh dengan 2-3 sudu margerin supaya laluan
cepat terbuka
4) Rebus epal hijau pastu makan time tgh sakit contraction
5) Amalkan membaca surah maryam untuk memudahkan bersalin 6)Time kat labour room, banyakkan membaca al-fatihah dan doa nabi Yunus serta sebut "Ya Fattah" berulang kali …