Thursday, 26 February 2015

TERLALU AKTIF BERSUKAN BOLEH SEBABKAN LUMPUH?

ASSALAMUALAIKUM W.B.T & SALAM SEJAHTERA

Umum mengetahui aktiviti bersukan sangat bagus untuk kesihatan. Namun apa sahaja yang baik, sekiranya dilakukan berlebihan boleh mengundang bahaya. Agama mengajar kita untuk sentiasa berpada-pada atau WASATIAH dalam melakukan apa sahaja. Betulkah terlalu aktif bersukan boleh sebabkan lumpuh?


 Entry kali ni just nak kongsi tentang video pengakuan seorang lelaki yang sangat aktif bersukan sehingga menyebabkan 'soft cell injury" dan tidak lagi boleh melakukan sebarang aktiviti berat, namun, dengan sikap prihatin dan penyayang si isteri......



Lelaki Kuat Sukan Liat Nak Amalkan Vitamin Sampai Dah Nak Lumpuh? from iReach HD on Vimeo.

jom dapatkan apa yang lelaki ini amalkan di sini sekarang!!!! KLIK JE;



P/S: BILA DAH DAPAT VITAMIN, HUBUNGI SAYA UNTUK DAPATKAN JADUAL MAKAN DAN KHIDMAT KONSULTASI PERCUMA YEA





#KONGSI KEBAIKAN


#SEBAR KEBAHAGIAAN


"INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN?BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..MODAL SERENDAH RM75  PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA.

HUBUNGI SAYA SEKARANG!!
AYUADYANI
sms@whatsapp@telegram 0147375771
FB: R.U ADYANI AB RAHMAN
FP:3D HEALTH&BEAUTY SUPPLEMENT

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN:


________________________________________________________________ 

Saya adalah pengedar shaklee bandar country homes, bandar tasik puteri, rawang, selayang, gombak, batu caves, selangor, kota bharu,kelantan.Pengeposan seluruh Malaysia.

Wednesday, 25 February 2015

PUNCA DAN TANDA PENYAKIT GASTRIK YANG PERLU ANDA TAHU

ASSALAMUALAIKUM W.B.T & SALAM SEJAHTERA
Gastrik atau ulser perut merupakan satu penyakit yang sangat 'biasa' kita dengar. Boleh dikatakan ramai antara kita yang mengidap gastrik. Ade yang kronik, ade yang gastrik biasa, ade juga yang sampai ke tahap membawa kepada kanser usus tak kurang juga yang mengidap ulser usus. Di sini saya nak kongsi tentang sebab, tanda dan rawatan yang sesuai untuk gastrik. Saya juga sertakan pengakuan seorang pengidap gastrik yang sembuh dari penyakit gastriknya selepas mengamalkan 'sesuatu'. Teruskan membaca =)


Punca Penyakit Gastrik:
Punca penyakit gastrik adalah amalan tabiat makan (minum pagi, makan tengahari dan makan malam) yang tidak mengikut waktu yang tetap. Sebagai contoh kadang-kadang makan tengahari pukul 11.00, kadang-kadang pukul 12.00, kadang-kadang pukul 1.00, kadang-kadang pukul 2.00 dan kadang-kadang bila tersangat sibuk sampai pukul 4.00 petang belum makan tengah hari. Apabila amalan ini diteruskan untuk tempuh kira-kira 5 tahun, boleh menyebabkan penyakit gastrik. Setelah penyakit gastrik dikesan, namun tabiat ini masih diteruskan, dalam tempoh 2 tahun lagi, anda akan mendapat penyakit yang lebih serius lagi iaitu peptic ulcer atau ulser perut.
Tempoh matang untuk penyakit gastrik ini akan dipercepatkan lagi sekiranya seseorang itu merokok, suka makan nenas, makan mee segera, jeruk kering dan basah, junk food, minum minuman bergas, makan makanan berangin seperti pisang nangka, ubi dan cempedak / nangka; makan makanan terlalu pedas, makan hingga tersangat kenyang, makan ubat doktor atau tradisional tertentu dan makan makanan yang bercuka.


Tanda-tanda penyakit gastrik:
  1. Kerap sakit kepala di bahagian kanan kepala terutama apabila perut kosong atau lewat makan nasi.
  2. Sakit kepala ini kadang-kadang diikuti dengan perasaan loya atau mual dan sebu perut dan hilang selera untuk makan. Kadang-kadang simptom ini dialami tanpa sakit kepala.
  3. Demam yang saya panggil demam gastrik apabila selalu miss makan pagi, tengahari atau malam.
  4. Muntah kadang-kadang berwarna kuning dan kadang-kadang ada darah dalam muntah atau darah beku bergumpal.
  5. Sakit perut yang kadang kala teramat sakit.
  6. Keluar angin dari mulut macam sendawa terutama apabila bahagian tertentu badan digosok atau diurut.

Rawatan penyakit gastrik:

  1. Pastikan mulai sekarang, waktu makan adalah mengikut disiplin waktu yang ketat contoh setiap hari makan tengahari pukul 1.00 tgh plus minus 15 minit.
  2. Pastikan bila makan nasi (tenghari dan malam) selepasnya minum air suam bukan air manis atau air batu. Pastikan juga minum hanya sesudah makan bukan berulamkan minum!!
  3. Elakkan makanan junk food, jeruk kering seperti asam boi dan jeruk basah dan juga mee segera.
  4. Elakkan nescafe, kopi, teh, minuman bergas, sunquick dalam botol, orange squash, air limau
  5. Jikalau peringkat gastrik berat, elakkan segala makanan mengandungi yeast seperti roti, donat, pau, piza dll
  6. Elakkan makan terlalu kenyang
  7. Elakkan cuka, makanan yang pedas
  8. Elakkan atau kurangkan daging dan ayam.
  9. Elakkan makanan ubi, pulut, keledek, kentang, pisang nangka, pisang tanduk, cempedak / nangka, rebung, dan makanan lain yang menyebabkan kembung perut atau banyak angin dan sendawa.
  10. Elakkan sama sekali dari mengambil sebarang ubat dari doktor dan klinik bagi rawatan gastrik seperti milk of magnesia dsb kerana ia akan merumitkan lagi gastrik.
  11. Minum susu segar atau susu tepung full cream (bukan HL atau low fat atau annelene) pada awal pagi (6.30 pagi), 10.00 pagi, 4.00 ptg dan 9.30 malam setiap hari sehingga benar-benar sembuh.
  12. Kalau sakit perut teramat sangat, muntah atau demam, ambil secekak pucuk jambu batu, rebus dengan 3 sudu ketumbar, rebus dengan 3 gelas air dan masak hingga menjadi 1 gelas. Bahagikan air ini kepada 3 bahagian, minum 1 bahagian air rebusan ini tiga kali setiap 4 jam.
  13. boleh ikut cara kakak dalam video di bawah ni..Beliau menggamalkan set gastrik shaklee. Boleh baca lanjut DI SINI.


Sengsara Gastrik Kronik 10 Tahun Terubat Secara Tak Sengaja? Biar Betul... from iReach HD on Vimeo.

NAK DAPATKAN SET GASTRIK MENGIKUT BAJET PILIHAN ANDA? BOLEH TERUS KLIK DI SINI:




P/S: BILA DAH DAPAT VITAMIN, HUBUNGI SAYA UNTUK DAPATKAN JADUAL MAKAN DAN KHIDMAT KONSULTASI PERCUMA YEA





#KONGSI KEBAIKAN


#SEBAR KEBAHAGIAAN


"INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN?BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..MODAL SERENDAH RM75  PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA.

HUBUNGI SAYA SEKARANG!!
AYUADYANI
sms@whatsapp@telegram 0147375771
FB: R.U ADYANI AB RAHMAN
FP:3D HEALTH&BEAUTY SUPPLEMENT

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN:



_______________________________________________________________________ 

Saya adalah pengedar shaklee bandar country homes, bandar tasik puteri, rawang, selayang, gombak, batu caves, selangor, kota bharu,kelantan.Pengeposan seluruh Malaysia.

Tuesday, 24 February 2015

CARA MENGURANGKAN KESAN TERHADAP KESIHATAN AKIBAT CUACA PANAS MELAMPAU

ASSALAMUALAIKUM W.B.T & SALAM SEJAHTERA

Pemanasan global atau fenomena ekuinoks yang melanda Malaysia kini dijangka akan berlarutan sehingga April depan. Fenomena ini bukan pertama kali malah ianya berlaku sebanyak dua kali setiap tahun iaitu setiap bulan Mac dan september, yang mana, matahari berada tepat di atas garisan Khatulistiwa dengan suhu paling panas terutamanya di Semenanjung. Disini saya kongsikan beberapa tips kesihatan dalam menghadapi cuaca panas yang melampau ini.


Cuaca Panas : Nasihat Kepada Orang Ramai

1.  Cuaca panas memberi tekanan fizikal kepada tubuh manusia. Kesan terhadap kesihatan boleh jadi dari tahap sederhana (mild) kepada yang boleh menyebabkan maut  contohnya akibat strok haba.

2.  Semua orang berisiko menjadi mangsa cuaca panas. Walau bagaimanapun, terdapat kumpulan yang lebih berisiko:

1) Mereka yang terbabit dengan kegiatan aktiviti fizikal di luar seperti buruh, peladang, ahli sukan, tentera, polis dan lain-lain.
2) Orang dewasa (berumur 40 tahun ke atas mempunyai risiko 10 kali ganda berbanding dengan mereka yang lebih muda).
3) Kanak-kanak berumur 5 tahun ke bawah.
4) Penghidap penyakit sistem pernafasan.
5) Penghidap penyakit darah tinggi, jantung, kencing manis dan penyakit kelenjar tiroid.
 6) Risiko bertambah jika mereka memakai pakaian yang tebal dan ketat yang menghalang haba keluar daripada  penyejatan/ pengeringan peluh.

3. Gejala cuaca panas melampau adalah :

# Sakit kepala
# Keletihan
# Lemah tumpuan
# Pening
# Lemah otot–otot atau kekejangan
# Mual dan muntah
 #  Keadaan yang terlalu teruk boleh menyebabkan dehidrasi (kekeringan), kekeliruan dan tidak sedarkan diri (koma).

4. Cara  mencegah atau mengurangkan kesan terhadap kesihatan akibat cuaca panas melampau:

    4.1 Anda Perlu :

1) Minum air kosong dengan banyak tanpa mengira tahap aktiviti fizikal yang anda lakukan. Jangan tunggu sehingga anda dahaga.
2) Minum minuman isotonik kerana ia boleh menggantikan garam dan mineral yang hilang semasa berpeluh.
3) Sejauh yang mana yang boleh, anda perlu berada di dalam rumah/bangunan
4) Hadkan aktiviti luar
5) Kerap berehat
6) Mandi atau gunakan kipas angin untuk menyejukkan tubuh badan anda
7) Pakai pakaian yang ringan, berwarna-terang dan longgar.
8) Pakai topi atau payung yang besar


 4.2 Elakkan:

# Minum minuman yang mengandungi kafein, alkohol, atau kandungan gula yang tinggi.
# Membiarkan seseorang di dalam kereta yang tertutup.
# Bersenam dalam cuaca panas


5.  Jika anda  mempunyai tanda-tanda masalah berkaitan dengan suhu panas,  ingat tip-tip di bawah;

a) Keluar dari kawasan yang panas
b) Tanggalkan pakaian yang ketat
c) Letakkan kain yang basah dan sejuk pada badan
d) Gunakan kipas untuk sejukkan badan
e) Minum air setiap 15 minit 
f) Dapatkan bantuan jika keadaan tidak dapat dikawal



Bagi yang nak menjalankan ibadah puasa, anda boleh ikuti tips yang diberi dalam link video di bawah:


Puasa Semasa Hamil Tak Semestinya Lembik Lunyai. Tengok Betapa Cergas Makcik ni... from iReach HD on Vimeo.


NAK DAPATKAN MINUMAN ISOTONIK PURE DEHIDRATION, TANPA LEMAK, TANPA KOLESTEROL, BOLEH KLIK DI SINI:


#KONGSI KEBAIKAN


#SEBAR KEBAHAGIAAN


"INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN?BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..MODAL SERENDAH RM75  PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA.

HUBUNGI SAYA SEKARANG!!
AYUADYANI
sms@whatsapp@telegram 0147375771
FB: R.U ADYANI AB RAHMAN
FP:3D HEALTH&BEAUTY SUPPLEMENT

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN:



_________________________________________________________________________________ 

 Saya adalah pengedar shaklee bandar country homes, bandar tasik puteri, rawang, selayang, gombak, batu caves, selangor, kota bharu,kelantan.Pengeposan seluruh Malaysia.

Read more at: http://www.astroawani.com/berita-malaysia/fenomena-ekuinoks-malaysia-siap-siaga-hadapi-cuaca-panas-ekstrem-54437?cp

Wednesday, 18 February 2015

KENALI TANDA, KOMPLIKASI DAN RAWATAN UNTUK CACAR AIR ATAU CHICKEN POX

ASSALAMUALAIKUM W.B.T & SALAM SEJAHTERA


Cacar air juga dikenali sebagai jintungan atau bertih (mengikut dialek daerah). Ia disebabkan oleh virus Varicella (kumpulan virus herpes) dan amat mudah berjangkit. Ia berlaku pada semua peringkat umur, biasanya pada kanak-kanak. Ia lebih teruk sekiranya berlaku kepada orang dewasa. Penyebaran adalah melalui sentuhan atau titisan cecair daripada orang dijangkiti. Penyebaran juga berlaku melalui bahan tercemar dengan cairan cacar seperti pada pakaian atau tuala dari penghidap cacar air.


Pengidap cacar air boleh merebakkan VIRUS sehingga 48 jam sebelum ruam timbul dan boleh terus menjangkitkan orang lain sehingga cacar air menjadi kering dan berkeruping. Kayap (herpes zoster) ialah infeksi dari virus yang sama dan berlaku pada masa hadapan (umur dewasa).


Tanda dan Gejala 

Pengidap cacar air akan mengalami demam dengan bintik-bintik merah pada kulit. Kawasan bintik-bintik merah melibatkan muka,kepala, dada, belakang dan akhirnya seluruh tubuh. Ruam cacar air akan timbul kurang dari 2 minggu selepas jangkitan berlaku.

Bintik-bintik merah yang baru akan mula timbul dalam beberapa hari dan bilangan boleh mencecah ratusan biji dan kemudian membentuk gelembung berisi air. Bila gelembung berisi air pecah ia menjadi kering dan berkeruping. Rasa gatal sederhana atau teruk menyebabkan pesakit akan menggaru dan akhirnya menyebabkan parut.

Gejala lain ialah sakit perut, tiada selera makan, sakit kepala, rasa tidak selesa, letih dan terganggu. Penghidap juga ada batuk ringan, hidung berair 2 hari sebelum bintik-bintik merah timbul.

Komplikasi 

Ruam atau cacar air akan berkurangan dalam jangka masa 2 minggu dan biasanya tiada komplikasi. Adakala penyakit boleh jadi teruk walaupun pada kanak-kanak yang sihat dan mengakibatkan komplikasi teruk termasuklah kematian. Kumpulan berisiko untuk jangkitan serta mendapat komplikasi teruk:

* Bayi baru lahir, yang mana ibu tidak penah mengidap cacar air atau pelalian cacar air
* Ibu mengandung menyebabkan kesan pada bayi dalam kandungan seperti tak cukup berat dan kecacatan anggota boleh berlaku. Sekiranya ibu mengidap cacar air seminggu sebelum kelahiran, ia boleh menyebabkan jangkitan serius serta membahayakan nyawa pada bayi
* Orang yang lemah atau kurang daya tahan akibat penyakit lain seperti HIV, barah sumsum tulang (leukemia) dan pesakit kanser dalam rawatan kemoterapi. Orang yang mengambil steroid berpanjangan pesakit asma dan sindrom nefrotik
* Penghidap sakit radangan kulit (inflammation eczema)

Komplikasi akibat cacar air :

* Jangkitan kulit - menjadi lebam merah, bengkak dan sakit
* Dehidrasi akibat muntah berterusan atau tidak minum air. Tanda dehidrasi ialah kurang kencing, mulut kering dan dahaga
* Kerosakan otak akibat keradangan otak. Tanda-tanda radang otak ialah sakit kepala teruk, keliru, mudah marah, leher keras dan belakang mengeras serta tidak sedarkan diri
* Radang sendi - sendi menjadi sakit, kejang dan bengkak
* Jangkitan paru-paru (pneumonia)- tanda-tanda seperti batuk, susah bernafas, pernafasan berbunyi (wheezing) dan sakit dada.

Rawatan 

Ubatan anti-viral

Acyclovir atau immuno globulin diguna untuk merawat cacar air. Rawatan amat berkesan sekiranya diambil segera dalam tempoh 24 jam dijangkiti. Ia akan mengurangkan keterukan dan komplikasi akibat cacar air. Semua orang dewasa mendapat kebaikan dari rawatan antiviral pada peringkat awal penyakit terutamanya mereka yang kurang sistem daya tahan (orang lanjut usia, pesakit diabetes, pengidap HIV/AIDS serta rawatan steroid).


Rawatan antibiotik

Komplikasi akibat cacar air seperti radangan kulit dan radangan paru-paru memerlukan rawatan antibiotik. Pesakit yang mendapat radang otak hendaklah dimasukkan ke hospital untuk rawatan antivirus.

Rawatan di rumah

* Sapu losyen herbal blend shaklee, ade juga yag sapu losyen calamine
* Ubatan antihistamin kurangkan gatal-gatal
* vitamin C dan nutriferon untuk demam

Pencegahan 

Pelalian memberi ketahanan sepanjang hayat, diberi pada umur 12-18 bulan. Pemberian pelalian di bawah umur 13 tahun sebanyak 1 dos, manakala selepas umur 13 tahun ialah sebanyak 2 dos (selang masa 4 - 8 minggu antara dos 1 dengan dos 2). Pelalian aktif diberi kepada kanak-kanak berisiko (antara 1 - 5 tahun) sekiranya ahli keluarga ada cacar air. 


PETUA ORANG TUA
Petua orang tua bila kita terkena jangkitan chicken pox ini ialah dengan meminum air kelapa fresh tanpa gula dan ais, tujuannya untuk mempercepatkan proses pemulihan. Tak tahulah ia berkesan atau tidak, tapi saya memang mengamalkannya lagipun sebab memang air elapa muda ni 'febret' saya hehe..TAPI..jangan minum selagi chicken pox anda belum 'turun' sampai ke kaki.
Ada juga petua orang tua, kalau nak hilangkan gatal2 akibat chicken pox ni, mandi dengan air daun semambu..haaa xkenal ke daun semambu?heheh.. cer google..cer google.. kat gambar atas tue ade contoh daunnye =)
ini adalah kata orang tua... nak ikut, ikut lah, taknak ikut, boleh ambik vitamin je..
video bawah ni menceritakan pengalaman seorang yang terkena chicken pox teruk sehingga menyebabkan parut yang terlalu banyak dan mencacatkan kulit. jom tonton ape yang beliau telah lakukan dengan parut2 tersebut =)


Ubat Chicken Pox Dewasa Sampai Dia Jadi Miss Universe Semula from iReach HD on Vimeo.

haaaa tunggu apa lagi? klik je link kat bawah untuk dapatkan vitamin seperti kakak tue ambil bagi menghilangkan parut2 di muka dan badan anda.


BOLEH JUGA HUBUNGI KAMI UNTUK SEBARANG PERTANYAAN, DISKAUN HARGA DAN KHIDMAT RUNDINGAN EKSLUSIF SECARA PERCUMA.
 P/S: JADUAL MAKAN DISEDIAKAN UNTUK PELANGGAN KAMI

#KONGSI KEBAIKAN


#SEBAR KEBAHAGIAAN


"INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN?BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..MODAL SERENDAH RM75  PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA.

HUBUNGI SAYA SEKARANG!!
AYUADYANI
sms@whatsapp@telegram 0147375771
FB: R.U ADYANI AB RAHMAN
FP:3D HEALTH&BEAUTY SUPPLEMENT

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN:

KLIK DI SINI. dan KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE DI SINI.
_________________________________________________________________ Saya adalah pengedar shaklee bandar country homes, bandar tasik puteri, rawang, selayang, gombak, batu caves, selangor, kota bharu,kelantan.Pengeposan seluruh Malaysia.

sumber: sihat selalu.com

Tuesday, 17 February 2015

KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE

ASSALAMUALAIKUM W.B.T & SALAM SEJAHTERA

Kali ni nak share tentang kelebihan menjadi ahli Shaklee, dulu masa memula join ahli ni just fikir untuk dapatkan vitamin dan barang-barang shaklee ni dengan harga ahli sahaja, tapi bila dah join ni banyak pulak benefit yang dapat. Masa memula jadi ahli dulu memang ingatkan dapat bonus tunai je lah, tu pun 2 angka sahaja, sekarang rasanya dah makin teruja lak bila bonus dah jejak 4 angka dan tetiba dah dapat anik 1st rank dalam bisnes ni. Cukup mudah rupanya, Almaklumlah, saya ni takde latar belakang bisnes, lagi la dalam biz2 mcm ni. Apa yang saya cuba buat hanyalah meniru apa yang upline saya ajar. Itulah betapa pentingnya ade upline dan team yang bagus tau!!Ya, perlu pilih team..



Baiklah, ape kelebihan bila kita mula mendaftar sebagai ahli shaklee ni erk? p/s: boleh juga antara sebab kenapa saya pilih Shaklee dalam entry sebelum ni....

Kelebihan Ahli Shaklee #1: Harga Ahli

Anda pasti dapat beli produk Shaklee dengan HARGA AHLI. Itu kelebihan yang paling ramai orang nak. Sebab apa? Harga ahli Shaklee dan harga jualan berbeza dalam 20% hingga 25%. 

Contoh satu produk X dalam Shaklee harga dia RM150 dalam pasaran, tapi harga ahli hanya RM121. 

(RM150 - RM121)/RM150 = 19.33%

Perbezaan hampir 20% harga pasaran produk X dalam Shaklee! Anda JIMAT RM29. Itu baru beli produk X seunit. 

Contoh 2, Produk Y dalam shaklee harga dia RM61, kat pasaran. tapi harga ahli RM49 SAHAJA. 

(RM61 -RM49 =RM12)/RM61= 19.67%

Kalau beli banyak-banyak....produk-produk lain lagi? Ha...dah berapa anda jimat....


Kelebihan Ahli Shaklee #2: Kumpul Point

Anda mesti pernah ada kad ahli atau kad untuk kumpul point kalau shopping kat mana-mana hyper atau supermarket kan? Contohnya kad Bonuslink....

Bila dah cukup satu tahap yang ditentukan, kita boleh redeem hadiah kan? Ada hadiah yang best dan tak best....kalau dapat yang tak best macamana? Rugi je kumpul point...penat wooo... hehehe..

Shaklee pun ada jugak sistem kumpul point ni...point tu kita panggil UV (Unit Volume). Tapi dalam Shaklee, sistem kumpul point dia lagi best! Apa yange bestnya?

Shaklee bagi cash back dari UV yang dikumpul. Apa itu cash back? Shaklee akan masukkan semula duit terkumpul dari jumlah UV yang kita dapat ke dalam akaun bank kita. Makin banyak UV, makin banyak dapat cash...so terpulanglah pada kita nak guna duit tu untuk apa. Best kan?


kiraan UV yang menentukan peratus cash back yang bakal anda dapat

Itulah rahsia jana pendapatan dalam Shaklee. Itu baru cerita sikit, ada baaaanyak lagi RAHSIA jana pendapatan dari Shaklee. Nak tahu apa dia....kena join Shaklee dulu... :)


Kelebihan Ahli Shaklee #3: Tak Perlu Modal Besar.

Anda hanya perlukan RM75 sahaja yuran untuk jadi ahli Shaklee. SEUMUR HIDUP TAU! Eh, RM75 bukannya yuran semata-mata, tapi ia adalah kos untuk anda dapatkan bisnes kit, beg keahlian yang penuh dengan RAHSIA jana pendapatan dengan Shaklee, panduan produk Shaklee, senarai harga, majalah Shaklee Today yang penuh kisah motivasi orang berjaya dalam Shaklee dan kos penghantaran bisnes kit ni ke rumah anda!Kalau anda tak tahu nak buat macam mana, saya boleh uruskan untuk anda from A to Z!


biz kit shaklee


Kelebihan Ahli Shaklee #4: Tak Perlu Maintain Point

Anda tak perlu maintain point atau buat pembelian tertentu setiap bulan sebagai syarat keahlian anda. Jika anda tak ada buat pembelian sekalipun dalam bulan tersebut, keahlian anda tidak akan terjejas. CUMA..anda tak dapat cashback je lah hehehe


Kelebihan Ahli Shaklee #5: Promosi Produk Secara Bulanan

Shaklee akan OFFER Promosi Produk secara bulanan ISTIMEWA untuk Ahli Shaklee sahaja. Setiap bulan, Shaklee akan pilih satu daripada produk-produknya untuk mendapat promosi pembelian istimewa dan harganya lebih rendah dari harga ahli. Kadang2 ofer buy 6 free 1, buy 2 less 5% dan kadang2 bukan 1 je produk yang di ofer banyak tauuuuu...Time ni lagiii menguntunkan hehhee..


contoh promosi januari 2015

Kelebihan Ahli Shaklee #6: Jana pendapatan sehingga 4 - 5 angka sebulan

Ramai dah buktikan mereka mampu menjana pendapatan sehingga 4-5 angka sebulan hanya dari rumah! Tak percaya? Anda akan rugi sebab ia benar-benar dah terjadi. Apabila anda serius dan komited dengan bisnes Shaklee, bonus bulanan anda akan mengalahkan gaji hakiki anda...percayalah! Saya sedang merasainya...

Konsep bisnes Shaklee sangat mudah, ianya juga patuh syariah dan kita tak perlu keluar rumah untuk cari prospek. Selain tu, Shaklee akan bagi elaun insentif setiap bulan apabila kita dah berjaya mencapai sesuatu tahap...ianya dipanggil Car bonus. Bukan bagi kereta sebiji tau...hehe...Elaun tu tak semestinya untuk membeli kereta je...untuk shopping sakan pun boleh...

Shaklee juga akan memberi insentif kepada ahli-ahli yang layak bercuti ke dalam dan luar negara (Convention). Ada juga pakej ke Umrah jugak untuk ahli yang Muslim. Dan yang bestnya, SEMUANYA PERCUMA!

Maka lengkaplah 3C yang dijanjikan Shaklee...CASH, CAR BONUS dan CONVENTION!




haaaa.. tunggu apa lagi..jom daftar kehalian anda sekarang!! Bila anda daftar dengan saya, apa yang anda akan dapat? Mestilah berbeza weii, sebab saya komited dengan shaklee, so,saya juga akan guide anda supaya anda juga berjaya..PROMISE..Dengan syarat anda mahu....



Ada 2 cara nak daftar ahli, dengan yuran RM75 atau secara PERCUMA.(BOLEH KLIK DETAIL DI SINI)

1. Anda boleh daftar dengan RM75 sahaja tanpa apa-apa pembelian.

2. Anda boleh kumpul order rakan-rakan dan ahli keluarga yang nak beli produk Shaklee. Jika order anda cukup 200UV (lebih kurang RM640++), anda LAYAK mendapat keahlian PERCUMA. Saya dulu ambil set bersalin, pastu kumpul order vitamin sendi mak dan vitamin turun berat badan adik..dah cukup...

Apa kelebihan daftar dengan saya?

1. Saya akan bongkarkan RAHSIA untuk dapat Bonus Ribu-ribu dengan Shaklee tanpa keluar rumah. Macam saya buat..hehehe

2. Saya ada RAHSIA bagaimana anda boleh berjaya tanpa perlu untuk tayang kereta mewah dan barang berjenama semata-mata untuk menarik perhatian orang lain tentang kejayaan anda.


3. Saya akan add anda ke SUPPORT GROUP coaching paling best yang boleh PUSH anda bukan sahaja untuk berjaya melalui kekayaan anda semata-mata tetapi juga kepuasan membantu orang lain merasa kekayaan kita sekali. Bukan saya sahaja yang akan coaching anda, tetapi nenek,moyang dan rakan2 lain juga akan saling bantu-membantu. Sepakat membawa berkat..macam mana? kita ada webinar, fb group, whatsapp group, macam2 lah..dan semuanya PERCUMA. 

THIS IS OUR FAMILY!!
antara yang teruja dengan shaklee ni..kelakar tau suami isteri ni. jom tengok:



Dia Peer Counselor Laktasi, Tapi Masih Buat INI from iReach HD on Vimeo.

OK LAH.. ITU SAHAJA..
COME N JOIN US NOW!!
#KONGSI KEBAIKAN


#SEBAR KEBAHAGIAAN


"INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN?BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..MODAL SERENDAH RM75  PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA.

HUBUNGI SAYA SEKARANG!!
AYUADYANI
sms@whatsapp@telegram 0147375771
FB: R.U ADYANI AB RAHMAN
FP:3D HEALTH&BEAUTY SUPPLEMENT

_________________________________________________________________ 
 Saya adalah pengedar shaklee bandar country homes, bandar tasik puteri, rawang, selayang, gombak, batu caves, selangor, kota bharu,kelantan.Pengeposan seluruh Malaysia.

Monday, 16 February 2015

SENARAI LINK VIDEO YANG BOLEH BUAT ANDA MENANG I-PHONE 6

ASSALAMUALAIKUM W.B.T & SALAM SEJAHTERA

Dekat sini saya nak share video2 yang boleh korang 'embed'kan dalam bog masing2 untuk korang yang berhajat untuk dapatkan i-phone 6. Haish   tak tahu ke?kan group I-reach kita tengah anjurkan pertandingan tue...so, kita warga OUR SHAKLEE FAMILY (osf) pon layak sertai tau..


apa syarat2 penyertaan?
Pertamanya, anda mestilah warga shaklee kami...

macam mana tue ?
"Blog yg paling banyak VIEW untuk tempoh 10 Feb 2015 hingga 12 April 2015 (11.59pm) akan dapat iPhone6 128Gb (pilih lah apa2 colour yg suka, asalkan available kat Apple Store) yg bernilai RM3,149".

nak info lebih lanjut?
haa, senang jerk, korang boleh tengok dalam dokumen yang dah di kongsi dalam group OSF di Fb yea..kalau tak tau OSF tu ape, means anda kena sertai dulu group ni..means kena hubungi saya lah..


Senarai Video Shaklee Effect kita:

(1) 
Pantang Itu Menyeksakan. Usah Sembelit Lagi
LINK: http://vimeo.com/ireachhd/serikpantang
Explanation: http://goo.gl/7lgq6X

(2)
Dilema Sang Isteri (Yg Sokmo Buat Suami Pening)
LINK: http://vimeo.com/ireachhd/isteriemo
Explanation: http://goo.gl/RjzwYf

(3)
Travel & Outstation Yg SANGAT Memenatkan
LINK: http://vimeo.com/ireachhd/hantutravel
Explanation: http://goo.gl/n80B3u

(4)
Chicken Pox oh Chicken Pox. Kembali CUN Lepas Ciken Pox
LINK: http://vimeo.com/ireachhd/ratucantik
Explanation: http://goo.gl/zsQdVu

(5)
Anemia Semasa Hamil
LINK: http://vimeo.com/ireachhd/adikdegil
Explanation: http://goo.gl/1ganKm

(6)
Gastrik Kronik SEPULUH Tahun Tiba2 Sembuh?
LINK:  http://vimeo.com/ireachhd/gastrikkronik
Explanation: http://goo.gl/1eb8GC

(7)
Cergas Semasa Puasa, Walaupun Sarat Mengandung
LINK Video: http://vimeo.com/ireachhd/puasaibuhamil
Explanation: http://goo.gl/rMosz6

(8)
Ibu Menyusu Berkerjaya
LINK: http://vimeo.com/ireachhd/ibupanik
Explanation: http://goo.gl/PrprIL

(9)
Suami Malas Nak Telan Vitamin?
LINK: http://vimeo.com/ireachhd/lelakidegil
Explanation: http://goo.gl/LxSkUy

(10)
Siapa Lagi Nak Jadi Isteri Power?
LINK: http://vimeo.com/ireachhd/isteripower
Explanation: http://goo.gl/xNbIvM

(11)
Nak Kulit Cantik, Gebu, MULUS Tanpa Kesan Sampingan LANGSUNG?
LINK: https://vimeo.com/114380024
Explanation: http://goo.gl/bqjJPC

(12)
Ibu Menyusu Anak Premature
LINK: http://vimeo.com/ireachhd/premature
Explanation: http://goo.gl/5wqrsd

(13)
Anak Kurus Kering Sokmo Sakit? 
LINK: http://vimeo.com/ireachhd/ratu
Explanation: http://goo.gl/NGg1KN

(14)
Kita Bukan BUAT Shaklee Sebab DUIT/Ibu Menyusu
LINK: http://vimeo.com/ireachhd/samseng
Explanation: http://goo.gl/X44UNP

OK LAH..SELAMAT MENG'EMBEDKAN' VIDEO2 NI YEA KAWAN2...JANGAN LUPA JUGA VIEW VIDEO2 YANG SAYA DAH EMBEDKAN HEHEHE
P/S:KALAU NAK JOIN CONTEST TAPI TAK TAHU CARA,TAK CUKUP SYARAT, BOLEH HUBUNGI SAYA UNTUK KETERANGAN LANJUT


#KONGSI KEBAIKAN


#SEBAR KEBAHAGIAAN


"INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN?BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..MODAL SERENDAH RM75  PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA.

HUBUNGI SAYA SEKARANG!!
AYUADYANI
sms@whatsapp@telegram 0147375771
FB: R.U ADYANI AB RAHMAN
FP:3D HEALTH&BEAUTY SUPPLEMENT

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN:



______________________________________________________________________________ 

Saya adalah pengedar shaklee bandar country homes, bandar tasik puteri, rawang, selayang, gombak, batu caves, selangor, kota bharu,kelantan.Pengeposan seluruh Malaysia.

POLIFENOL MERENCAT SEL KANSER?

POLIFENOL MERENCAT SEL KANSER? POLIFENOL MERENCAT SEL KANSER. Polifenol ialah sebatian kimia (fitokimia) yang semulajadinya terdapat dalam...