Posts

Showing posts from February, 2015

TERLALU AKTIF BERSUKAN BOLEH SEBABKAN LUMPUH?

Image
ASSALAMUALAIKUM W.B.T & SALAM SEJAHTERA
Umum mengetahui aktiviti bersukan sangat bagus untuk kesihatan. Namun apa sahaja yang baik, sekiranya dilakukan berlebihan boleh mengundang bahaya. Agama mengajar kita untuk sentiasa berpada-pada atau WASATIAH dalam melakukan apa sahaja. Betulkah terlalu aktif bersukan boleh sebabkan lumpuh?


 Entry kali ni just nak kongsi tentang video pengakuan seorang lelaki yang sangat aktif bersukan sehingga menyebabkan 'soft cell injury" dan tidak lagi boleh melakukan sebarang aktiviti berat, namun, dengan sikap prihatin dan penyayang si isteri......



Lelaki Kuat Sukan Liat Nak Amalkan Vitamin Sampai Dah Nak Lumpuh? from iReach HD on Vimeo.

jom dapatkan apa yang lelaki ini amalkan di sini sekarang!!!! KLIK JE;



P/S: BILA DAH DAPAT VITAMIN, HUBUNGI SAYA UNTUK DAPATKAN JADUAL MAKAN DAN KHIDMAT KONSULTASI PERCUMA YEA




#KONGSI KEBAIKAN

#SEBAR KEBAHAGIAAN

"INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN?BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PE…

PUNCA DAN TANDA PENYAKIT GASTRIK YANG PERLU ANDA TAHU

Image
ASSALAMUALAIKUM W.B.T & SALAM SEJAHTERA Gastrik atau ulser perut merupakan satu penyakit yang sangat 'biasa' kita dengar. Boleh dikatakan ramai antara kita yang mengidap gastrik. Ade yang kronik, ade yang gastrik biasa, ade juga yang sampai ke tahap membawa kepada kanser usus tak kurang juga yang mengidap ulser usus. Di sini saya nak kongsi tentang sebab, tanda dan rawatan yang sesuai untuk gastrik. Saya juga sertakan pengakuan seorang pengidap gastrik yang sembuh dari penyakit gastriknya selepas mengamalkan 'sesuatu'. Teruskan membaca =)


Punca Penyakit Gastrik: Punca penyakit gastrik adalah amalan tabiat makan (minum pagi, makan tengahari dan makan malam) yang tidak mengikut waktu yang tetap. Sebagai contoh kadang-kadang makan tengahari pukul 11.00, kadang-kadang pukul 12.00, kadang-kadang pukul 1.00, kadang-kadang pukul 2.00 dan kadang-kadang bila tersangat sibuk sampai pukul 4.00 petang belum makan tengah hari. Apabila amalan ini diteruskan untuk tempuh kira-kira 5…

CARA MENGURANGKAN KESAN TERHADAP KESIHATAN AKIBAT CUACA PANAS MELAMPAU

Image
ASSALAMUALAIKUM W.B.T & SALAM SEJAHTERA
Pemanasan global atau fenomena ekuinoks yang melanda Malaysia kini dijangka akan berlarutan sehingga April depan. Fenomena ini bukan pertama kali malah ianya berlaku sebanyak dua kali setiap tahun iaitu setiap bulan Mac dan september, yang mana, matahari berada tepat di atas garisan Khatulistiwa dengan suhu paling panas terutamanya di Semenanjung. Disini saya kongsikan beberapa tips kesihatan dalam menghadapi cuaca panas yang melampau ini.


Cuaca Panas : Nasihat Kepada Orang Ramai

1.  Cuaca panas memberi tekanan fizikal kepada tubuh manusia. Kesan terhadap kesihatan boleh jadi dari tahap sederhana (mild) kepada yang boleh menyebabkan maut  contohnya akibat strok haba.

2.  Semua orang berisiko menjadi mangsa cuaca panas. Walau bagaimanapun, terdapat kumpulan yang lebih berisiko:

1) Mereka yang terbabit dengan kegiatan aktiviti fizikal di luar seperti buruh, peladang, ahli sukan, tentera, polis dan lain-lain.
2) Orang dewasa (berumur 40 tahun ke atas…

KENALI TANDA, KOMPLIKASI DAN RAWATAN UNTUK CACAR AIR ATAU CHICKEN POX

Image
ASSALAMUALAIKUM W.B.T & SALAM SEJAHTERA

Cacar air juga dikenali sebagai jintungan atau bertih (mengikut dialek daerah). Ia disebabkan oleh virus Varicella (kumpulan virus herpes) dan amat mudah berjangkit. Ia berlaku pada semua peringkat umur, biasanya pada kanak-kanak. Ia lebih teruk sekiranya berlaku kepada orang dewasa. Penyebaran adalah melalui sentuhan atau titisan cecair daripada orang dijangkiti. Penyebaran juga berlaku melalui bahan tercemar dengan cairan cacar seperti pada pakaian atau tuala dari penghidap cacar air.

Pengidap cacar air boleh merebakkan VIRUS sehingga 48 jam sebelum ruam timbul dan boleh terus menjangkitkan orang lain sehingga cacar air menjadi kering dan berkeruping. Kayap (herpes zoster) ialah infeksi dari virus yang sama dan berlaku pada masa hadapan (umur dewasa).


Tanda dan Gejala
Pengidap cacar air akan mengalami demam dengan bintik-bintik merah pada kulit. Kawasan bintik-bintik merah melibatkan muka,kepala, dada, belakang dan akhirnya seluruh tubuh. Ruam…

KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE

Image
ASSALAMUALAIKUM W.B.T & SALAM SEJAHTERA
Kali ni nak share tentang kelebihan menjadi ahli Shaklee, dulu masa memula join ahli ni just fikir untuk dapatkan vitamin dan barang-barang shaklee ni dengan harga ahli sahaja, tapi bila dah join ni banyak pulak benefit yang dapat. Masa memula jadi ahli dulu memang ingatkan dapat bonus tunai je lah, tu pun 2 angka sahaja, sekarang rasanya dah makin teruja lak bila bonus dah jejak 4 angka dan tetiba dah dapat anik 1st rank dalam bisnes ni. Cukup mudah rupanya, Almaklumlah, saya ni takde latar belakang bisnes, lagi la dalam biz2 mcm ni. Apa yang saya cuba buat hanyalah meniru apa yang upline saya ajar. Itulah betapa pentingnya ade upline dan team yang bagus tau!!Ya, perlu pilih team..



Baiklah, ape kelebihan bila kita mula mendaftar sebagai ahli shaklee ni erk? p/s: boleh juga antara sebab kenapa saya pilih Shaklee dalam entry sebelum ni....

Kelebihan Ahli Shaklee #1: Harga Ahli

Anda pasti dapat beli produk Shaklee dengan HARGA AHLI. Itu kelebihan …

SENARAI LINK VIDEO YANG BOLEH BUAT ANDA MENANG I-PHONE 6

Image
ASSALAMUALAIKUM W.B.T & SALAM SEJAHTERA
Dekat sini saya nak share video2 yang boleh korang 'embed'kan dalam bog masing2 untuk korang yang berhajat untuk dapatkan i-phone 6. Haish   tak tahu ke?kan group I-reach kita tengah anjurkan pertandingan tue...so, kita warga OUR SHAKLEE FAMILY (osf) pon layak sertai tau..


apa syarat2 penyertaan?
Pertamanya, anda mestilah warga shaklee kami...

macam mana tue ?
"Blog yg paling banyak VIEW untuk tempoh 10 Feb 2015 hingga 12 April 2015 (11.59pm) akan dapat iPhone6 128Gb (pilih lah apa2 colour yg suka, asalkan available kat Apple Store) yg bernilai RM3,149".
nak info lebih lanjut?
haa, senang jerk, korang boleh tengok dalam dokumen yang dah di kongsi dalam group OSF di Fb yea..kalau tak tau OSF tu ape, means anda kena sertai dulu group ni..means kena hubungi saya lah..


Senarai Video Shaklee Effect kita:

(1) 
Pantang Itu Menyeksakan. Usah Sembelit Lagi
LINK: http://vimeo.com/ireachhd/serikpantang
Explanation: http://goo.gl/7lgq6X

(2)