Posts

Showing posts from January, 2015

MANFAATKAN BASIC H2 UNTUK MEMBANTU MENYELESAIKAN KERJA RUMAH DENGAN MUDAH MACAM OPRAH WINFREY BUAT

Image
ASSALAMUALAIKUM W.B.T & SALAM SEJAHTERA
Basic H2 telah menjadi bualan hangat para ibu kerana kehebatannya dalam membantu menyelesaikan segala kerja di rumah. Apa itu basci H2? Kenapa ia menjadi pilihan? Jom kita tengok satu persatu? 


Haaa.. inilah dia 'orangnya'.. tahu tak? 2 titik basic H2 boleh menghasilkan 16oz pencuci?Berkesan untuk menanggalkan kotoran berminyakKepekatan berganda – 16 auns boleh dicairkan dengan 48 gelen air.Dua kali ganda lebih pekat daripada rumusan asal Basic H di mana hanya separuh diperlukan untuk muatan yang sama... haa..jimat kan.. jom tengok lagi apa kehebatan basic H2 ni:
Mesra Alam
Ramuan semulajadi yang diekstrak daripada jagung dan kelapa.
Biorosot
Tanpa fosfat
Bungkusan yang boleh kitar semula
Tanpa bahan pewarna

Selamat untuk sistem septik dan pembentungan

Antara kelebihan @ 1001 kegunaan BASIC H Shaklee

• Mencuci dan membersih sayur-sayuran dan buah-buahan daripada racun & bahan kimia.

• Mencuci dan membersih ikan, ayam, daging, makanan laut da…

BAGAIMANA NAK JAWAB JIKA ORANG TANYA BILA NAK TAMBAH ANAK?

Image
ASSALAMUALAIKUM W.B.T & SALAM SEJAHTERA
Sebelum kawin, orang tanya bila nak kawin. Dah kawin orang tanya bila nak ade anak, dah ade anak, orang tanya bila nak tambah lagi, bila dah ade dua tiga anak, orang tanya tak penat ke asyik beranak hehehe.. Soalan2 tipikal ni kan, memang realiti masyarakat kita, yang sangat prihatin dan ambil berat. Jangan la marah yea, dah memang adat kan, ape yang boleh kita lakukan ialah hanya dengan menjawab sambl senyum, tapi jawapannay perlu berhemah.. Haaa.. xmo emo2 okeh, rileks jerr...Kat sini saya tak nak citer tentang bila masa yang sesuai untuk tambah anak atau untuk hamil semula, nanti bolehlah terangkan pada orang  tue dengan fakta kan, confirm mereka akan serik utk tnya lagi kan hehehe


Saya selalu mengikuti hasil penulisan yang ditulis oleh seorang doktor, iaitu Dr. Zubaidi. Suka membaca hasil tulisan beliau kerana terasa santai dan dekat dengan kita. Anda juga boleh baca lanjut hasil penulisan beliau di sini. Menurut Dr. Zubaidi:

Institut Alan …

92% LELAKI BUNCIT SELEPAS KAHWIN, LELAKI YANG HANDSOME DIUKUR PADA BESAR PERUTNYA, JADI.....???

Image
ASSALAMUALAIKUM W.B.T & SALAM SEJAHTERA
Lelaki yang handsome di ukur pada besar perutnya. Setuju tak? Ada pula yang cakap lelaki akan buncit selepas berkahwin, so, lelaki ni kiranya semakin ensem laa lepas kahwin ye..huhuhuu... waahhh naik laa saham diorng ni kan..so, isteri2 kena watch out lah!!  Entry ni bukan hasil garapan penulisan saya sepenuhnya, tapi apa yang saya baca kat page pakar perkahwinan. Ramai yang bertanya kenapa orang lelaki bila dah berkahwin perut akan buncit. Selalu juga dengar orang cakap macam ni, “Sekarang ni kurus. Dah kahwin nanti mesti gemuk.” Walaupun istilah gemuk dan buncit itu tak sama, tapi dalam konteks ini ianya membawa maksud yang serupa, iaitu perut naik.Kalau jenis gemuk dari sebelum kahwin macam tak pelik sangat. Yang jadi pelik bila sebelum kahwin kurus kering dah kahwin badan naik berpuluh kilo. Kadang kadang badan ok, tak naik sangat pon, tapi perut dah 2 tahun mengandung pon tak beranak lagi….
Secara logiknya ni apa yang kita selalu kata kala…

KENALI ALFALFA: RAJA TUMBUHAN YANG BERMANFAAT UNTUK WANITA

Image
ASSALAMUALAIKUM W.B.T & SALAM SEJAHTERA

Alfalfa (Medicago Sativa) membawa maksud ‘Bapa Segala Makanan’. Gelaran ini diberi oleh kaum Arab di Persia sejak beberapa abad dahulu. Tumbuhan alfalfa mempunyai struktur akar yang unik di mana struktur akar yang panjang dan tumbuh mendalam mencapai 30 hingga 40 kaki ke bawah tanah. Oleh yang demikian, alfalfa berkeupayaan menyerap pelbagai garam galian , vitamin-vitamin dan lapan jenis asid amino perlu, satu-satu kelebihan yang tidak boleh ditanding oleh tumbuhan darat yang lain. Tumbuhan alfalfa amat kaya dengan metionin (salah satu jenis asid amino perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia), vitamin A, C, D, sedikit vitamin K dan enzim. Ia merupakan salah satu sumber semulajadi utama vitamin K. vitamin ini diperlukan oleh hati untuk menghasilkan protrombin, satu bahan penting untuk pembekuan darah.


Alfalfa mempunyai pelbagai kegunaan dan manfaat, Tapi hari ini saya just nak bagitau khasiat alfalfa untuk wanita je dulu, next time…

PETUA PELIK BERHENTI MEROKOK

Image
ASSALAMUALAIKUM W.B.T & SALAM SEJAHTERA
Nak share tentang petua berhenti merokok. Macam2 hal lah yang orang dah buat untuk berhenti merokok kan.bila baca petua nak berhenti merokok ni rasa macam pelik pun ade, nak tergelak pun ade, bahkan ade yang sanggup masuk penjara sebab nak berhenti merokok, sengaja pukul polis sebab nak masuk penjara.Pelik kan? jom baca apa lagi petua yang boleh di amalkan untuk berhenti merokok ni.


 Pada sesiapa yang berhasrat untuk berhenti dari tabiat merokok, petua yang ini boleh digunapakai. Gosokkan jari telunjuk dengan ibu jari atau gosokkan kedua belah tangan. Ini akan memberikan ketenangan pada anda dan membuatkan tangan anda akan sentiasa sibuk. (tengah fikir apa kaitan tangan yang sibuk dengan merokok).  hihihi...Anda cubalah.

selain itu, ini petua yang saya baca di blog lain:

1. Mengunyah Sesuatu Mengunyah sesuatu seperti gula-gula getah, lobak merah, buah epal dan sebagainya.  Elakkan sesuatu yang manis seperti gula-gula biasa. 
2. Melengah-lengah Lenga…

USAH PANDANG RINGAN BAHAYA KEPUTIHAN KETIKA MENGANDUNG, ATASI DENGAN BAWANG PUTIH

Image
ASSALAMUALAIKUM W.B.T & SALAM SEJAHTERA








________________________________________________________________________________
P/S: KALAU DAH ORDER, DAN BARANG DAH SAMPAI, HUBUNGI SAYA UNTUK DAPATKAN JADUAL MAKAN DAN KHIDMAT RUNDINGAN SECARA PERCUMA DAN BERTERUSAN YA. KHAS UNTUK PELANGGAN SAYA SAHAJA. =)
_______________________________________________________________ NAK JOIN AHLI SHAKLEE UNTUK DAPATKAN PRODUK DENGAN HARGA AHLI?KLIK DI SINI.

BOLEH JUGA HUBUNGI KAMI UNTUK SEBARANG PERTANYAAN, DISKAUN HARGA DAN KHIDMAT RUNDINGAN EKSLUSIF SECARA PERCUMA.P/S: JADUAL MAKAN DISEDIAKAN UNTUK PELANGGAN KAMI
AYUADYANI Sms@whatsapp@telegram 0147375771 fb: r.u adyani ab rahman fp: 3D health7beauty supplement

#KONGSI KEBAIKAN

#SEBAR KEBAHAGIAAN
"INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN?BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..MODAL SERENDAH RM75PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSLUSIF KAMI & ANDA AKAN…

TIPS PUJUK ANAK ENGGAN KE SEKOLAH: KETAHUI PUNCA DAN PENYELESAIANNYA

Image
ASSALAMUALAIKUM W.B.T & SALAM SEJAHTERA

Minggu pertama persekolahan menginjak hari ke 5 hari ini. Pelbagai ragam dan keletah kanak-kanak dapat disaksikan sepanjang minggu, seawal hari pertama lagi. Ada yang menangis minta ibubapa menunggu, ada yang pada mulanya tidak menangis, tetapi kemudiannya menangis apabila melihat rakan lain menangis. Lucu juga bila di lihat keletah kanak2 ni kan. Tak kirang juga yang tidak mahu ke sekolah kerana takut. Alhamdulillah, saya tidak mengalami situasi ini untuk 2 ahli syurga saya, si abang danish (6yo) dan si kakak damia (4yo), si abang memasuki tahun ke 3 persekolahan, manakala si kakak baru memulakan sesi pembelajaran secara rasminya tahun ini. Namun di sini, saya kongsikan sedikit cara atau tips memujuk anak yang enggan ke sekolah berdasarkan pembacaan saya.

Hehehe.. inilah gambar 2 anak ssaya yang dah bersekolah dan sentiasa bersemangat untuk ke sekolah. Bukan itu sahaja, bahkan si kakak tu nak ke sekolah sejak berumur tig tahun lagi. Mana takn…