Tuesday, 30 September 2014

SET KESIHATAN OPTIMUM SHAKLEE-SESUAI UNTUK SEISI KELUARGA

ASSALAMUALAIKUM W.B.T. & Salam Sejahtera..

Kali ini saya nak kongsi tentang rahsia kesihatan untuk seisi keluarga..ya..maksudnya, untuk semua orang yang ada dalam keluarga kita...ibu2 yang memningkan kesihatan keseluruhan,boleh mencuba mengambil set ini bagi memastikan setiap ahli dalam keluarga kita sihat, ceria, cerdas, cantik, dan  bertenaga. hehehe..memperkenalkan.....
tadaaa.....

Set Kesihatan Optimum Shaklee 




Kebaikan:



·               Membantu mempertingkatkan kesihatan secara menyeluruh
·               Membantu anda berasa lebih bertenaga
·               Menguatkan sitem imun

·               Membekalkan khasiat untuk kulit, rambut, kuku, tulang dan otot yang sihat


Kepentingan setiap vitamin shaklee kepada tubuh


Energizing Soy Protein (ESP)
·               Mengandungi 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia.
·               Diperkaya dengan dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.
·               Kandungan indeks glisemik (IG) yang rendah-39, sesuai untuk pengidap kencing manis.
·               Satu hidangan ESP bersamaan dengan 2 kali ganda daging,4 kali ganda telur,12 kali ganda susu,rendah lemak, tiada kolesterol, tiada asid urik dan mudah diserap oleh badan.
·               Pembekal tenaga dan membaiki pigmentasi.
·               Baik untuk prostat dan hormon
·               Awet muda dan membaiki memori


Vitalea (Multivitamin) 



·               Mengandungi 12 vitamin dan 9 mineral penting yang lengkap untuk keperluan tubuh seharian.
·               Penambahan tenaga segera.
·               Membantu meningkatkan kecerdasan minda dan sistem imuniti badan.
·               Memulihkan selera makan dan melancarkan process pencernaan.
·               Penting bagi prosess pertumbuhan.
·               Menyeimbangkan hormon dan bahan kimia dalam badan.
·               Melengkapkan nutrient yang kurang.
·               Membantu penyerapan zat dari makanan. 

Vita-C Sustained Release



·               Membantu dalam meningkatkan imuniti badan.
·               Membantu dalam penyerapan zat besi.
·               Membantu dalam proses pemulihan sel, seperti luka.
·               Membina kolagen untuk menguatkan dan menyegahkan tisu dalam badan.
·               Menjaga ketahanan badan dari selsema.
·               Menstabilkan bahan kimia dalam badan.

B-Complex



·               Menukarkan gula dalam darah kepada tenaga.
·               Mencegah kelesuan dan kemurungan.
·               Membantu kelancaran urat saraf.
·               Mengelakkan stress.
·               Mengelakkan sembelit.



DAPATKAN SET KESIHATAN OPTIMUM ANDA DISINI


HUBUNGI KAMI UNTUK MENDAPATKAN KHIDMAT KONSULTASI EKSLUSIF SECARA PERCUMA



PENGEDAR SHAKLEE BANDAR COUNTRY HOMES, BANDAR TASIK PUTERI, RAWANG, BATU CAVES, GOMBAK,SELAYANG,KOTA BHARU,KELANTAN

PENGEPOSAN SELURUH MALAYSIA




Monday, 29 September 2014

TESTIMONI OSTEMATRIX SHAKLEE-BUKAN SEKADAR KALSIUM BIASA

ASSALAMUALAIKUM W.B.T & SELAMAT SEJAHTERA..

Kalsium..salah satu kelas makanan yang penting untuk di ambil oleh badan kita. Kalsium penting untuk kesihatan gigi dan tulang.Ia boleh didapati terutamanya dari sumber tenusu. Kita mungkin mengambil susu setiap hari, tetapi kita mungkin tidak tahu samada kalsium yang kita ambil itu diserap oleh badan atau sebaliknya, MAKANYA..hehehe..kita memerlukan makanan tambahan yang boleh membekalkan kalsium yang cukup untuk menjamin kesihatan yang optimun.. kalau kalsium tak cukup, kita mungkin akan mengalamai OSTEOPOROSIS dan SAKIT GIGI laaaa.....

OSTEMATRIX Shaklee,dapat membekalkan anda sumber kalsium yang diperlukan oleh badan kita.Saya dah amalkan produk hebat ni..Sebagai seorang ibu kepada 3 orang anak yang bijak aktif,dan berkerjaya, serta masih menyusukan bayi, saya memang tidak boleh miss dgn vitamin kegemaran ni..saya ambil sebelum tidur untuk memastikan pagi saya sihat bertenaga... 
Istimewanya, ostematrix shaklee ni, bukan sekadar ade kalsium je tau...ade gak vitamin2 lain..cer tgok kat bawah ni:











anda berminat juga? dapatkan ostematrix anda hari ini

Hubungi kami untuk mendapatkan khidmat konsultasi eksklusif secara percuma:



PENGEDAR SHAKLEE BANDAR COUNTRY HOMES, BANDAR TASIK PUTERI, RAWANG, BATU CAVES, GOMBAK, SELAYANG, KOTA BHARU,KELANTAN

PENGEPOSAN SELURUH MALAYSIA

Sunday, 28 September 2014

SET KESIHATAN RAMBUT SHAKLEE(GUGUR/KELEMUMUR/GATAL KULIT KEPALA)

Assalamualaikum w.b.t & selamat sejahtera..

Rambut..rambut yang sihat tanpa sebarang masalah adalah menjadi idaman bagi setiap dari kita..namun, kita memang tak boleh lari dari masalah2 ni kan..kelemumur, rambut gugur(especially yang berambut panjang),gatal kulit kepala..macam2 produk dah guna..tapi kurang menjadi juga kan..ape kate anda cuba set kesihatan rambut shaklee ni..Insyaallah..kita beruasaha kan..

tapi..kenapa shaklee yea?mestilah sebab shaklee ni kan selamat,halal,berkesan..



TESTIMONI:





Berminat?? DAPATKAN SET KESIHATAN RAMBUT ANDA DI SINI
Dapatkan konsultasi ekslusif secara percuma dari kami:

SID:1106868
PENGEDAR SHAKLEE BANDAR COUNTRY HOMES, BANDAR TASIK PUTERI, RAWANG, BATU CAVES, GOMBAK,SELAYANG,KOTA BHARU,KELANTAN

PENGEPOSAN SELURUH MALAYSIA

Saturday, 27 September 2014

SET KEHAMILAN SHAKLEE..VITAMIN YANG LENGKAP UNTUK IBU MENGANDUNG

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA..

Hari ini saya nak kongsi tentang set untuk ibu dan bakal2 ibu yang sedang mengandung..sebelum TAHNIAH kerana telah diberi peluang olehNYA untuk merasai nikmat yang paling berharga ini..TAHNIAH juga kerana anda diberi peluang untuk mengenali set mengandung shaklee ini..

Saya percaya, saat2 ini merupakan saat yang paling indah dalam hidup kita dan kita pastinya menginginkan yang terbaik untuk diri kita dan orang yang kita sayang..Tapi. loya,muntah,tiada selera makan, kejang otot,cepat penat,lesu dan kurang bermaya,HB rendah mungkin menghantui ibu2 pada ketika ini..So, tunggu apa lagi, inilah masanya anda mencuba set kehamilan dari Shaklee ni..Saya pasti anda akan jatuh cinta..














Set Asas untuk trimester pertama terdiri daripada:
  • Vitalea
  • B Complex
  • Vitamin C
  • Ostematrik (bacaan lanjut di SINI)
 Set asas untuk trimester 2 & 3 terdiri dari:
********untuk mana-mana trimester anda boleh mengambil ESP (Energizing Soy Protein)(baca lanjut disini )sebagai tambahan, bekalan protein lengkap untuk kehamilan.

ATAU anda berminat dengan set bajet? klik http://danishdamiadaris.blogspot.com/2014/10/set-bajet-terlaris-lebih-nilai-untuk.htmlSINI



Set hamil Shaklee kini menjadi pilihan kebanyakan ibu hamil masa kini. Sebab:


  • ****lengkap dengan semua zat yang diperlukan oleh ibu hamil
  • tahan berbulan-bulan
  • boleh dimakan bersama ahli keluarga
  • harga yang sangat berbaloi
  • semulajadi (bukan sintetik)
  • tidak memberi sebarang kesan sampingan
  • bonus kesihatan dan kecantikan extra
  • juga sesuai dijadikan set berpantang
  • terbukti selamat dan berkesan
~ Protein(Energy Soy Protein) ~ (klik disini untuk bacaan lanjut)
Ianya sangat penting untuk membina dan memperbaharui sel2 tisu ,hormon dan enzim di dalam tubuh.Sangat diperlukan oleh wanita yang hamil dan menyusukan anak.penting untuk pembentukan kuku,rambut dan kulit.

Esp juga memberikan ibu tenaga dimana bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk. Ia juga memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat.Selain itu,protein ini juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi.Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta,uterus,penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah .Keperluan protein ini semakin penting ketika kehamilan memasuki trimester ke-3.


~ Multivitamin(Vita-lea) ~

mengandungi 12vitamin dan 7 galian dan ianya lengkap dengan iron formula.Iron formula sangat penting bagi ibu yang mengadung dan menyusukan anaknya.Kekurangan iron boleh membuatkan si ibu lemah,mudah nak pitam atau pengsan,Hb rendah dan sentiasa kelihatan pucat lesu.

~ B Complex ~

Lengkap dengan 8B iaitu keperluan tubuh yang sempurna ke atas vitamin B.Suplemen B complex Shaklee mengandungi Folic acid,Biotin yang sangat penting untuk pembentukan darah dan kestabilan hormon .Vitamin B dikatakan sangat penting untuk pembentukan tulang tengkorak anak di dalam kandungan.


~ Vitamin C(Sustaine Realese Vita-C) ~
Sebiji vitamin C Shaklee bersamaan 7 setengah biji oren dan memenugi keperluan vitamin C minima tubuh kita iaitu 500mg.Ia sangat unik keran tidak mempunyai pewarna malah pengawet tambahan.Ianya adalah sustained realese dan akan digunakan secara beransur-ansur mengikut keperluan badan kita.  

~ Omega -3(Omega Guiard) ~

Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan.Mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak.Ianya juga membnatu memecahkan lemak di dalam tubuh kita.Jadi ia membantu ibu mengawal berat badan ketika mengandung.

~ Kalsium(Ostematrik) ~ KLIK DI SINI UNTUK BACAAN LANJUT

Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel dan pembentukan tulang bayi.Tidak mengandungi lemak berbanding ibu yang hanya bergantung dengan produk tenusu.Kalsium penting untuk darah membeku dengan sempurna.membaiki ransangan urat saraf,mengelakkan kekejangan otot,sakit pinggng,lenguh-lenguh dan kebas kaki/tangan terutama bagi ibu mengandung serta kalsium juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.



BERMINAT INGIN MENCUBA @ SEKADAR BERTANYA?Jangan malu, jangan segan, hubungi kami..Khidmat rundingan percuma disediakan..p/s: jadual makan dan tips ekslusif diberikan apabila anda menjadi pelanggan kami.. I AM YOUR SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR

#kongsi kebaikan
#sebar kebahagiaan

NAK JOIN KAMI JADI AHLI SHAKLEE DAN MILIKI BISNES HEBAT INI?KLIK DI SINI
NAK DAPATKAN SEBARANG PRODUK DENGAN HARGA AHLI?KLIK DI SINI.

BOLEH JUGA HUBUNGI KAMI UNTUK SEBARANG PERTANYAAN, DISKAUN HARGA DAN KHIDMAT RUNDINGAN EKSLUSIF SECARA PERCUMA.
P/S: JADUAL MAKAN DISEDIAKAN UNTUK PELANGGAN KAMI


"INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN?
BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..
MODAL SERENDAH RM75
PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA

pengedar shaklee bandar country homes, bandar tasik puteri, rawang, selayang, gombak, batu caves, selangor, kota bharu,kelantan.Pengeposan seluruh Malaysia.

Friday, 26 September 2014

SET SENDI SIHAT-HILANGKAN SAKIT SENDI ANDA

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..
Kali ni kami nak kongsi tentang set sakit sendi pula..baca sampai habis tau...

Sakit sendi sering menghalang anda untuk gaya hidup yang lebih aktif. Tak kiralah siapa sahaja, tua,muda sakit sendi ni akan menyebabkan segala pergerakan harian kita terbantut..inilah masanya anda untuk mencuba SET KESIHATAN SENDI SHAKLEE...AWAS!!  KESAN DAPAT DIRASAI SEAWAL 5 HARI! (berdasarkan ujian klinikal).

 

Sendi yang sihat :

tulang rawan,:
Bertindak sebagai kusyen, sebagai pelindung terhadap sendi
Membenarkan tulang-tulang untuk geluncuran atas satu sama lain
Bendalir Sinovia:
Sebagai pelincir dalam sendi
Memberi khasiat kepada tulang rawan
Komponen lain:
Tendon → struktur berserat yang menghubungkan otot pada struktur tulang
Ligamen → serat yang fleksibel yang mengikat tulang bersama

Sendi yang tak sihat:

Arthritis:
Rheumatoid arthritis(RA)
-keradangan berlaku apabila bendalir sinovia diserang oleh sel darah putih teraktif,menyebabkan bahan kimia tertentu dilepaskan ke dalam bendalir.
-minyak-minyak ikan atau herba seperti Boswellia membantu pengidap RA
Osteoarthritis(OA)
-kemerosotan tulang rawan menyebabkan kesakitan apabila tulang-tulang gosok antara satu sama lain.
-Glukosamina membantu melambatkan kehilangan tulang rawan.
Seliuh
_kecederaan pada sekitar ligament satu sendi.
-bila ligament diunjurkan terlalu jauh atau koyak,sendi menjadi sakit dan bengkak.
Tendinitis
-keradangan,kegatalan &bengkak pada tendon.
-tendon hilang keanjalan akibat kecederaan,penggunaan berlebihan atau penuaan.



 Simptom-simptom sendi yang tidak sihat:

*ketegangan
*lenguh
*Bengkak
*kesakitan
*Berkeriut atau bunyi klik bising
ü  Tulang-tulang hilang kalsium & lain-lain mineral-   ↓ Kepadatan tulang
ü  Spina terdiri daripada tulang-tulang yang dipanggil vertebra. Antara setiap tulang terdapat gel (cakera intervertebral) yang bertindak sebagai kusyen. Batang spina menjadi lebih pendek apabila cakera-cakera beransur-ansur hilang bendalir, menjadi lebih nipis & mampat.
ü  Sendi-sendi menjadi lebih keras & kurang fleksibel. Bendalir dalam sendi-sendi mungkin berkurang & tulang rawan mula gosok antara satu sama lain & menyebabkan kesakitan.




 CARA bagi melegakan sakit sendi dengan:

Ubat atau Suntikan
ü  Melegakan kesakitan & keradangan untuk sementara masa sahaja
ü  Merosakkan organ-organ dalaman
Pembedahan
ü  Mahal
ü  Pergerakan terhad

Nutrien Untuk sendi yang sihat:
Glukosamina
Blok pembinaan utama dalam membina tulang rawan dan bendalir sinovia
Vitamin C
Menghalang kerosakan radikal bebas yang ditemui dalam bendalir sendi pesakit RA & sendi yang radang.
Omega
Sebagai agen anti-inflamasi dalam sendi
Melambatkan degradasi tulang rawan
Boleh mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi – mengurangkan gejala-gejala dalam penyakit sendi
Bertindak sebagai pelincir – membantu bergerak lebih bebas apabila sendi-sendi berkeriat-keriut & sakit
Kalsium & mineral
Penting dalam membina sel tulang yang sihat

PILIHAHAN DI TANGAN ANDA..JOM USAHA..DENGAN IZIN-NYA,TIADA LAGI SAKIT SENDI SELEPAS INI.DAPATKAN SET SENDI ANDA DI SINI.


set bajet juga disediakan untuk anda (SINI)

#KONGSI KEBAIKAN

#SEBAR KEBAHAGIAAN


NAK DAPAT KAN PRODUK DENGAN HARGA AHLI?KLIK DI SINI.

BOLEH JUGA HUBUNGI KAMI UNTUK SEBARANG PERTANYAAN, DISKAUN HARGA DAN KHIDMAT RUNDINGAN EKSLUSIF SECARA PERCUMA.
P/S: JADUAL MAKAN DISEDIAKAN UNTUK PELANGGAN KAMI


"INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN?
BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..
MODAL SERENDAH RM75
PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA.


PENGEDAR SHAKLEE BANDAR COUNTRY HOMES BANDAR TASIK PUTERI RAWANG GOMBAK SELAYANG BATU CAVES TAMAN SERI GOMBAK KOTA BHARU KELANTAN,

Thursday, 25 September 2014

SET ANAK SIHAT DAN PINTAR

ASSALAMUALAIKUM & SELAMAT SEJAHTERA semua....

Hari ini saya memilih untuk berkongsi tentang anak-anak..yea..sebab saya ibu kepada 3 orang anak yang gebu comei dan bijak..hehehe..senang hati bila anak2 dapat membesar dgn sihat depan mata..saya percaya semua ibubapa juga impikan anak2 yang sihat dan bijak..bila anak sihat, kita pun akan sihat,segala urusan kerja kita  akan lebih teratur samaada di rumah ataupun di pejabat..hehehe...jadi, apalah salahnya kita melabur sedikit utk anak2 kita kan..kalau anak2 sakit, fuhhhhh tunggang langgang hidup kita..ok, kat sini ade beberapa cadangan supplemen yang kita boleh berikan utk anak kita..anda boleh pilih mengikut kesesuaian anda..


 KENAPA MEALSHAKE (KLIK DISINI) & OMEGA GUARD PERLU UNTUK ANAK-ANAK KITA?



Add caption

 Kat sini juga saya 'tempek' beberapa testimoni yang dah menggunakannya.ALHAMDULILLAH, membantu...









#KONGSI KEBAIKAN

#SEBAR KEBAHAGIAAN

DAPATKAN MEALSHAKES DAN OMEGA GUARD ANDA HARI INI:


NAK DAPAT KAN PRODUK DENGAN HARGA AHLI?KLIK DI SINI.
BOLEH JUGA HUBUNGI KAMI UNTUK SEBARANG PERTANYAAN, DISKAUN HARGA DAN KHIDMAT RUNDINGAN EKSLUSIF SECARA PERCUMA.
P/S: JADUAL MAKAN DISEDIAKAN UNTUK PELANGGAN KAMI


"INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN?
BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..
MODAL SERENDAH RM75
PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA.

PENGEDAR SHAKLEE BANDAR COUNTRY HOMES BANDAR TASIK PUTERI RAWANG GOMBAK SELAYANG BATU CAVES TAMAN SERI GOMBAK KOTA BHARU KELANTAN,

Wednesday, 24 September 2014

mudahnya turunkan paras kolesterol secara SEMULAJADI dengan phytocol_st shaklee

Assalamualaikum w.b.t & salam sejahtera

hari ini saya nak kongsi tentang kolesterol..
Kolesterol Jahat yang berlebihan boleh menjadi punca kepada beberapa penyakit kronik yang lain, antaranya ialah darah tinggi..
ramai yang beranggapan, orang yang berbadan besar sahaja yang berpotensi untuk mendapat koleserol yang tinggi dalam badan, sedangkan hakikatnya, ramai juga dari kalangan kita yang berbadan kecil a.k.a kurus, tetapi kandungan kolesterol dalam badan sangat membimbangkan..

PHYTOCOL_ST dari SHAKLEE ni adalah jawapan yang terbaik..ape tunggu lagi, sedangkan dah terbukti keberkesanannya..


ni testimoni nyer..hehehe

kenapa mesti PHYTOCOL-ST SHAKLEE?





DAPATKAN PHYTOCOL-ST ANDA HARI INI:


#KONGSI KEBAIKAN

#SEBAR KEBAHAGIAAN



NAK DAPAT KAN PRODUK DENGAN HARGA AHLI?KLIK DI SINI.
BOLEH JUGA HUBUNGI KAMI UNTUK SEBARANG PERTANYAAN, DISKAUN HARGA DAN KHIDMAT RUNDINGAN EKSLUSIF SECARA PERCUMA.
P/S: JADUAL MAKAN DISEDIAKAN UNTUK PELANGGAN KAMI


"INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN?
BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..
MODAL SERENDAH RM75
PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA.

NAK RAWAT GASTRIK? JAGA PEMAKANAN DAN AMALKAN INI!

NAK RAWAT GASTRIK? JAGA PEMAKANAN DAN AMALKAN INI! NAK RAWAT GASTRIK? JAGA PEMAKANAN DAN AMALKAN INI: Rawat gastrik bukanlah semudah makan...